هرسایی گیاه موچسب - هرسایی

نور

موچسب در حدود ۹۰ گونه دارد که اکثر آنها نور  را می‌پسندند اما برخی نیز به سایه مقاوم اند. اگر موچسب را درون خانه نگهداری می‌کنید، بهتر است که حداقل برای گیاه نور صبحگاهی را فراهم کنید.

آبیاری

نیاز آبی این گیاه متنوع است. آنها می‌توانند در شرایط استوایی به خوبی زندگی کنند و آبیاری فراوان و منظمی داشته باشند و یا در شرایط تقریبا خشک باشند! هرگز اجازه ندهید گیاه در زیر گلدانی پر از آب بماند و یا خاکش به مدت طولانی خیس باشد. در غیر این صورت ریشه‌ها دچار پوسیدگی می‌شوند.

رطوبت

می‌توانید برای تامین رطوبت موچسب در طول فصل تابستان، از زیرگلدانی حاوی سنگریزه استفاده کنید و یا گیاه را هفته‌ای ۲ بار غبار پاشی کنید. در زمستان غبار پاشی را به هفته‌ای یک بار کاهش دهید.

خاک

هر خاک گلدانی که زهکشی خوبی داشته باشد برای پرورش موچسب مناسب است.

کود دهی

گیاه را در طول فصل رشد با کودهای مایع ضعیفی که حاوی تمامی عناصر مورد نیاز گیاه هستند، کود دهی کنید.

موچسب به ندرت گل می‌دهد و دانه تولید می‌کند. گل‌های گیاه زرد و کوچک هستند و در نهایت یک میوه کوچک سیاه رنگ تولید می‌کنند. با استفاده از این میوه‌ها می‌توان گیاه را تکثیر کرد.

روش ساده تر و بهتر تکثیر موچسب، گرفتن قلمه ساقه در ابتدای فصل است. مانند اکثر گیاهان رونده، موچسب هم به راحتی از طریق قلمه ساقه تکثیر می‌شود و ریشه می‌دهد. البته به شرطی که گرما و رطوبت مورد نیاز قلمه‌ها فراهم شود.

برای تکثیر گیاه به روش قلمه، در ابتدای فصل رشد چند ساقه نسبتا جوان از گیاه را به کمک تیغ یا چاقویی تیز و استریل از آن جدا کنید. چند گلدان کوچک را پر از خاک مخصوص جوانه زنی کنید و سپس قلمه‌ها را در آن بکارید. قلمه‌ها را در محیطی گرم و با رطوبت بالا قرار دهید. بعد از چند وقت رشد جدید را در آنها مشاهده می‌کنید و این به معنی موفقیت آمیز بودن قلمه گیری است.

وقتی گیاه جوان است، عوض کردن گلدانش کاری ندارد. موچسب‌ها به سرعت رشد می‌کنند و می‌توانند تنها در یک فصل رشد در حدود ۱۵۰ سانتی متر بزرگ تر شوند! این رشد زیاد باعث سخت شدن تعویض گلدان می شود. زمانی که گیاه بزرگ شد، در هنگام تعویض گلدان، چند قلمه از آن تهیه کنید تا علاوه بر کنترل رشد موچسب، آن را تکثیر هم کرده باشید. در این هنگام می‌توانید بعد از قلمه گیری شاخسار گیاه مادر را به شدت هرس کنید. بعد از آن چند هفته صبر کنید تا شوک وارد شده به گیاه برطرف شود و سپس گلدان آن را تعویض کنید.

برای تعویض گلدان، ابتدا اجازه دهید خاک گلدان گیاه خشک شود. سپس به کف و دیواره‌های گلدان چند ضربه آهسته وارد کنید، خواهید دید که گیاه به راحتی از داخل گلدان خارج می‌شود. حالا گلدانی تنها یک سایز بزرگ‌ تر از گلدان قبلی گیاه تهیه کنید و گیاه را در آن قرار دهید و سپس گلدان را با خاک تازه پر کنید.

آفات و بیماری های موچسب

حشره یا آفتی جدی این گیاه را تهدید نمی کند. کپک، لکه برگی، شانکر نیز ممکن است رخ دهد. موچسب امکان دارد در اطراف ناحیه ی رشدی خود بدون برنامه ریزی قبلی رشد کند و حالت هرز به خود بگیرد.

نکات مهم در رابطه با نگهداری موچسب

گیاه موچسب نسبت به آبیاری بیش از اندازه حساس است،تا سطح گلدان کاملا خشک نشود آبیاری نکنید، اجازه ندهید در زیر گلدانی آب جمع گردد،زهکش را همیشه بازدید کنید.

موچسب بطور گسترده ای بعنوان گیاه زینتی بالا رونده پرورش داده می شود و همزمان با رشد خود حالت پوششی زیبایی به ساختمان ها می دهد. کاربرد این گیاه کاملاً اقتصادی و مهم است زیرا بوسیله سایه دهی دیوارها در طول تابستان، موچسب می تواند هزینه های تولید سرما در خانه را کاهش دهد و از این لحاظ صرفه اقتصادی دارد.

بهترین استفاده از موچسب به عنوان گیاه بالا رونده روی دیوارهای آجری بوده و روی داربست های بزرگ، فنس ها یا اطراف درخت های بزرگ نیز پوشش خوبی ایجاد کرده و نمای بسیار زیبایی به آن محیط می دهد. امکان دارد به عنوان پوشش زمین نیز برای کنترل فرسایش آن مورد استفاده قرار گیرد.

به این پست امتیاز دهید.
بازدید : 183 views بار دسته بندی : گیاهان تاريخ : 20 آوریل 2022 به اشتراک بگذارید :
دیدگاه کاربران
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها